CategoriesFără categorie

O vară în mijlocul naturii! Cum să te bucuri de natură chiar și atunci când ai alergie la polen

Pentru iubitorii de natură, alergiile sezoniere pot fi o adevărată provocare în această perioadă. Simptome precum strănut, tuse sau ochi iritați pot crea mult disconfort la drumeție, camping sau picnic. Dacă și tu te confrunți cu alergie la polen, trebuie să știi că nu e nevoie să eviți să petreci timp în aer liber, deoarece există metode prin care poți ține sub control simptomele. Află mai departe care sunt acestea!

Identifică factorii declanșatori ai alergiei

Unul dintre pașii esențiali pentru a ține sub control alergiile sezoniere este cunoașterea surselor care îți provoacă simptome. Ai reacții alergice la anumiți copaci sau anumite ierburi sau buruieni? Dacă poți identifica sursa, atunci poți anticipa care este perioada din an în care planta sau copacul respectiv înflorește. În general, copacii sunt primii din an care eliberează polen, fiind urmați de ierburi și buruieni.

Programează-ți ieșirile în natură

Cantitatea de polen fluctuează în funcție de fiecare perioadă din an sau de intervalele din timpul zilei. Atunci când plănuiești un workout sau orice altă activitate în aer liber, vara, cea mai mare cantitate de polen este eliberată în atmosferă în timpul serii. Spre finalul verii și începutul toamnei, nivelurile cele mai mari de polen sunt dimineața.

Protejează-te!

Dacă ieși cu bicicleta, faci o drumeție sau lucrezi în grădină, ia măsuri de protecție împotriva polenului: poartă ochelari de soare și eventual o mască de protecție, pentru a limita cantitatea de polen care intră în ochi, nas și gură.

O metodă eficientă prin care poți preveni și ameliora simptomele alergiei la polen este spray-ul nazal Sinulan Forte Allergy. Nu uita să-l iei cu tine în vacanță!