CategoriesFără categorie

Nu lăsa alergia la polen să-ți strice vacanța! Ce plante îți pot declanșa simptome alergice

Dacă suferi de alergie la polen, atunci cu siguranță iei în calcul prevenirea simptomelor alergice atunci când mergi în vacanță. Poți alege să te protejezi purtând mască sau evitând locurile încărcate de natură. De asemenea, poți folosi hărți online de distribuție a plantelor pe diferite zone, pentru a ști care sunt locurile pe care trebuie să le eviți, în funcție de plantele la care ești alergic. Citește mai departe care sunt plantele ce îți pot declanșa simptome alergice în această perioadă!

Ambrozia

Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante de pe teritoriul României. Sezonul de ambrozie poate începe în luna iulie sau august și se termină în luna octombrie. O singură plantă de ambrozie poate produce până la un miliard de granule de polen. Aceste granule sunt deosebit de ușoare și plutesc cu ușurință în aer.

Artemisia vulgaris

În august se înregistrează de regulă o cantitate ridicată de polen provenind de la Artemisia vulgaris (sau pelinariță). Este o plantă ce crește în multe țări din Europa, Asia și Africa de Nord. Se spune că, în trecut, în timpul războaielor, această plantă era folosită cu rolul de dezinfectant.

Plantago lanceolata

O altă plantă al cărei polen poate declanșa simptome alergice este Plantago lanceolata (pătlagina îngustă). Este cultivată pe terenurile cultivate și pe cele sălbatice. De asemenea, e folosită în medicina naturistă, sub formă de ceai.

Simptome ale alergiei la polen

Cele mai frecvente simptome ale alergiei la polen sunt:

  • Strănut
  • Mâncărimi ale ochilor, nasului și gâtului
  • Lăcrimarea și înroșirea ochilor
  • Curgerea sau înfundarea nasului.

Pentru a preveni și ameliora simptomele cauzate de alergia la polen, îți recomandăm spray-ul nazal Sinulan Forte Allergy.