CategoriesFără categorie

Alergiile de toamnă. De ce se intensifică simptomele alergiilor. Cum le poți atenua

Alergiile de toamnă sunt mai frecvente în timpul toamnei, deoarece aerul rece poartă factori iritanți ce pătrund în sistemul respirator. Alergeni din copaci și plante sunt purtați de aer primăvara, vara și toamna, arată National Institutes of Health (NIH). Aceste particule pot pătrunde în nas, ochi, urechi și gură, determinând declanșarea unei reacții alergice.

Cauzele cele mai frecvente ale alergiilor de toamnă

Cea mai frecventă cauză a alergiilor de toamnă este ambrozia, care atinge intervalul maxim de polenizare între 15 august și începutul lui octombrie, pe aproape tot teritoriul Statelor Unite și în unele părți din Europa, arată dr. Jay M. Portnoy, șeful Departamentului de Alergie, astm și imunologie din cadrul Children’s Mercy Hospitals & Clinics in Kansas City, Michigan. citat de www.livescience.com.

Toamna, frunzele care cad pe jos și alte plante care mucegăiesc răspândesc în aer spori de mucegai, care înrăutățesc simptomele alergiilor. Pe măsură ce aceste particule de mucegai se înmulțesc, ele ajung să fie foarte iritante pentru persoanele care suferă de alergii. Aceste particule contribuie, totodată, la probleme de respirație în cazul celor care se confruntă cu astm. „Din nefericire, toamna este și anotimpul virusurilor, când crește numărul de cazuri de gripă și răceală. Deoarece acestea se petrec concomitent, deseori este greu de determinat dacă problemele sunt cauzate de infecții sau de alergii“, a precizat dr. Portnoy, potrivit sursei citate.

Factorii ce intensifică simptomele alergiilor de toamnă. Ce este de făcut

Un alt factor care intensifică simptomele alergiilor de toamnă este umiditatea scăzută din case. Aceasta usucă membranele mucoase, determinând apariția inflamației, în timp ce aerul rece și uscat provoacă simptome precum curgerea sau înfundarea nasului.

Umiditatea ideală a spațiilor interioare este cuprinsă între 35 și 50 de procente, dar, de regulă, locuințele și birourile au un nivel de umiditate de 16 procente. Specialiștii sugerează utilizarea unui higrometru (aparat ce măsoară umiditatea din aer). Dacă nivelul de umiditate este scăzut, un umidificator poate fi o soluție.

Și schimbarea filtrelor de aerisire poate atenua simptomele alergiilor. De asemenea, aspirarea regulată a prafului și a părului animalelor de companie poate scădea nivelul de disconfort, potrivit NIH.

De obicei, simptomele alergice își pierd din intensitate în momentul în care temperaturile scad și mai mult, începând cu luna noiembrie.

În sprijinul celor care suferă mai ales în această perioadă din cauza alergiilor a fost creat Sinulan Forte Spray Nazal Allergy, a cărui utilizare regulată este recomandată atunci când simptomele sunt susceptibile să apară și în cazul rinitelor.