CategoriesFără categorie

Ai nasul înfundat în fiecare seară? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te odihnești când ai nasul înfundat

Alergenii, răceala sau gripa reprezintă cauze ale nasului înfundat, care te pot împiedica să dormi. Oricât ai încerca să scapi de această problemă și să te odihnești, îți este greu. Poate că este timpul să discuți cu un specialist care să-ți prescrie un tratament pentru problemele pe care le întâmpini. Spray-urile nazale pot fi o variantă, pentru că pot ameliora senzația de nas înfundat și pot curăța sinusurile, ajutând la drenarea secrețiilor. În acest articol îți vom prezenta câteva sfaturi care ți-ar putea ameliora senzația de nas înfundat, pentru a te putea odihni corespunzător.  

Metode de a adormi atunci când ai nasul înfundat

 Ai nevoie de odihnă pentru a putea face față programului încărcat de la birou, dar îți este tot mai greu să dormi din cauza faptului că ai nasul înfundat. Specialiștii medicalnewstoday.com susțin faptul că există mai multe metode prin care ai putea ameliora această senzație:

Dormi cu capul ridicat – nasul înfundat îți strică somnul din cauza faptului că dormi într-o poziție care nu permite sinusurilor să dreneze mucusul. Iar din această cauză, nasul se congestionează și nu poți respira. Încearcă să dormi cu capul ridicat, sprijinit pe niște perne, pentru a ajuta sinusurile să dreneze mucusul.

Folosește un umidificator – aerul uscat din încăpere poate înfunda nasul. Folosește un aparat de umidificare a aerului, pentru a nu mai avea probleme de respirație. Poți adăuga în recipientele umidificatorului și uleiuri esențiale de mentă sau eucalipt.

Fă o baie fierbinte înainte de a merge la culcare – băile fierbinți, înainte de culcare, pot ajuta sinusurile să dreneze mucusul. Astfel, nu vei mai putea simți nasul înfundat și te vei putea odihni corespunzător.

Folosește spray-uri nazale care conțin extracte din plante – acestea pot ameliora senzația de nas înfundat, deoarece sunt concepute pentru a curăța sinusurile de impurități și mucus. De asemenea, ele previn iritația și decongestionează nasul. Poți încerca Sinulan Forte Express spray nazal. Soluția nazală pe bază de uleiuri esențiale desfundă rapid nasul, eliberează sinusurile în 15 minute și reduce presiunea și durerea sinusală.

Când trebuie să mergi la medicul specialist?

Dacă metodele alternative nu funcționează, iar problema nasului înfundat persistă, poate că este timpul să ceri ajutorul unui medic specialist. În urma investigațiilor pe care le va realiza, vor putea fi descoperite cauzele care duc la înfundarea nasului pe timpul nopții. De asemenea, dacă senzația de nas înfundat este însoțită de durere și de secreții nazale, poate că este bine, și în acest caz, să ceri sfatul medicului. Rezultatele analizelor vor indica problemele pe care le ai, iar specialistul va prescrie un tratament adecvat. În unele situații, problema nasului înfundat poate fi soluționată cu ajutorul intervențiilor chirurgicale. Stai de vorbă cu medicul tău și află cum te poate ajuta!