CategoriesFără categorie

Cum afectează sezonul rece sănătatea sinusurilor

Dacă te confrunți cu probleme ale sinusurilor, ai observat, cu siguranță, că în sezonul rece simptomele se pot acutiza. Infecțiile sinusurilor pot avea ca simptome secreții nazale, congestie nazală sau dureri de cap. Citește mai departe despre motivele pentru care aceste simptome devin mai puternice iarna și ce poți face pentru a le ameliora.

Potrivit dr. Cecil Yeung, specialist ORL în cadrul Houston Sinus Surgery – Institutul Yeung, citat de www.houstonsinussurgery.com, în timpul iernii sinusurile au de suferit din cauza acestor factori:

Răcelile: deși nu temperaturile scăzute sunt cele care cauzează răceli, ele ne determină să petrecem mai mult timp în casă alături de alte persoane, ceea ce favorizează răspândirea virusurilor. Răcelile pot duce, uneori, la infecții ale sinusurilor.

Alergiile la substanțe din mediu – atunci când petrecem mai mult timp în casă, suntem mai expuși la posibili alergeni precum lumânările sau odorizantele.

Mucegaiul – poate apărea în special iarna, în unele încăperi ale locuinței, iar sporii acestuia pătrund în organism prin inhalare.

Praful acumulat în covoare poate cauza reacții alergice.

Aerul uscat – aerul pe care îl respirăm este mai uscat iarna. În interior, când căldura este pornită, aerul este mai uscat decât de obicei, iar lipsa umidității poate duce la iritarea sinusurilor. Un umidificator poate fi de ajutor în această perioadă a anului, mai ales pe timpul nopții.

Ce poți face pentru a ameliora probleme sinusurilor

Aceste sfaturi te pot ajuta să îți protejezi sinusurile în sezonul rece:

Evită să te îmbolnăvești – este important să te hrănești corespunzător și să te odihnești suficient. De asemenea, spală-te pe mâini cât mai des și evită să îți atingi fața cu mâinile neigienizate.

Curăță covoarele frecvent, pentru a evita acumularea de praf.

Asigură-te că în locuința ta nu există mucegai. Acesta poate declanşa simptome similare cu cele ale alergiei la polen. Mucegaiul se dezvoltă în încăperi slab ventilate, umede, sub mochete, în ghivece sau în umidificatoare. 

O soluție la îndemână pentru a ameliora senzația de nas înfundat cauzată de gripe sau răceli este Sinulan Express Forte, spray nazal ce eliberează rapid căile respiratorii. De asemenea, intensitatea simptomele alergice poate fi redusă cu Sinulan Forte Allergy, spray nazal ce acționează ca o barieră împotriva alergenilor din aer.