CategoriesFără categorie

Cum ameliorăm disconfortul simțit de copii în timpul răcelii

În medie, copiii răcesc de 6 – 10 ori pe an, de două ori mai mult decât adulții. Printre simptomele care le creează disconfort se numără durerile de gât, nasul înfundat, tusea, strănutul, durerea de cap sau oboseala. Cum putem ameliora aceste senzații neplăcute pe care cei mici le experimentează în timpul răcelii?

Nasul înfundat

Pentru ameliorarea senzației de nas înfundat, putem pune în camera copilului un umidificator de ceață rece. Și aburul unui duș fierbinte îl poate ajuta pe cel mic să atenueze senzația de nas înfundat. De asemenea, o supă caldă de pui poate avea efecte benefice atunci când cel mic are nasul înfundat din cauza răcelii, arată https://www.webmd.com/children/ss/slideshow-prevent-pertussis.

Tusea

Dacă tusea îl împiedică pe cel mic să se odihnească noaptea, umidificatoarele și vaporizatoarele pot ajuta la ameliorarea acestui simptom de răceală. De asemenea, mierea, prin efectul său emolient, poate ajuta în episoadele de tuse ale copilului tău. 

Durerea de gât

Lichidele calde contribuie la atenuarea durerii de gât. Fie că este vorba de ceai sau supă, ele pot diminua senzațiile neplăcute experimentate de copii în timpul răcelii.

Oboseala

Când e răcit, copilul se simte mai obosit decât de obicei și are nevoie de activități care să nu îl suprasolicite. Activități precum puzzle-urile, lectura sau diferite jocuri ușoare îl vor menține ocupat și activ, fără a depune mult efort.

Este foarte important să consulți medicul pediatru atunci când consideri că simptomele răcelii se prelungesc sau se agravează. Urmărește dacă cel mic:

  • Nu respiră bine
  • Este foarte obosit
  • Are dureri de cap
  • Are dureri de gât care îl împiedică să înghită mâncarea
  • Are dureri în piept sau de stomac
  • Are nodulii limfatici inflamați
  • Are dureri de urechi.

Pentru ameliorarea simptomelor nazale în cazul răcelii la copiii de peste 3 ani (nas înfundat, nas care curge, gât iritat), vă recomandăm siropul Sinulan Forte Junior. Extractele de lumânărică, verbină și soc susțin sănătatea sistemului respirator și pe cea a sistemului imunitar.