CategoriesFără categorie

Începe sezonul alergiilor! Cum ne protejăm de alergii

Chiar dacă primăvara este un anotimp pe care majoritatea îl așteaptă cu nerăbdare, persoanelor care suferă din cauza alergiilor la polen acest sezon le aduce multă anxietate. În luna martie, majoritatea alergiilor sezoniere sunt declanșate de polenul din copaci. Printre simptomele alergiei la polen se numără: curgerea sau înfundarea nasului, mâncărimi la nivelul ochilor și al nasului, strănut și tuse.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să stai departe de alergia sezonieră!

1. Evită să ieși afară dacă e vânt sau, dacă ești nevoit să ieși din casă ori din birou, poartă o mască de protecție.

2. Identifică tipul de polen la care ești alergic, pentru a lua măsurile potrivite. Unele persoane pot crede că sunt alergice la polen, când, de fapt, au o sensibilitate la blana animalelor de companie.

3. Condu mașina cu geamurile închise. Chiar dacă e tentant să deschizi geamul atunci când conduci, dacă suferi de alergii, nu este tocmai o idee bună, deoarece polenul poate pătrunde cu ușurință în mașină.

Curăță casa de praf și alergeni. O curățenie temeinică a locuinței te poate ajuta să ții sub control alergiile sezoniere. Praful conține polen și alți factori iritanți care îți pot declanșa alergia.

Fă duș seara. Polenul se atașează cu ușurință de piele, haine și păr, de aceea e important să faci duș în fiecare seară și să speli hainele cu care ai fost afară.

Ia măsuri de prevenție. Dacă ai experimentat și în trecut o alergie sezonieră, e recomandat să începi prevenția înainte să te expui sursei alergiei tale. Astfel, prin prevenție, vei evita instalarea sau acutizarea simptomelor alergice.

Spray-ul nazal Sinulan Forte Allergy, bazat pe o formulă inovatoare, te protejează chiar înainte de a intra în contact cu alergenii, formând o barieră protectoare asupra mucoasei nazale.